nwcshg

Xunta de Galicia

Plano de estudos

cocina1

12 materias

  • Prácticas de Cociña I
  • Cociña de Demostración
  • Teoría de Cociña
  • Teoría e Prácticas de Servizo
  • Hixiene dos Alimentos, Nutrición e Dietética
  • Matemáticas Comerciais
  • Psicoloxía e Comunicación
  • Finanzas I
  • Marketing I
  • Inglés I
  • Lexislación
  • Informática Aplicada I

8 materias + Proxecto Viablidade Empresarial

  • Prácticas de Cociña II
  • Control e Xestión de A&B
  • Marketing II
  • Xestión de Recursos Humanos
  • Finanzas II
  • Inglés II
  • Enoloxía e Bebidas Alcohólicas
  • Informática Aplicada II
  • Proxecto de Viabilidad Empresarial

cocina2

  • Cuarto Frío. Tratamento de peixe, porco, gando lanar e vacún, aves, mariñadas e adobos, verduras e hortalizas.
  • Elaboración Fría. Entradas (ensaladas compostas, mariñados, escabeches, recheos), canapés e aderezos.
  • Cociña quente, restaurantes á carta e buffet. Métodos de cocción, formas de cocer ovos, arroz e legumes, fondos básicos de cociña, salsas básicas e os seus derivados, fondos de cociña complementarios, outros caldos, tipos de corte de verduras, elaboración da pataca, verduras, gornicións e elaboración de peixes, aves e distintos tipos de carne
  • Repostería. Biscoitos, masas freitas, filloas, pastas específicas, xeados, mousses básicas, soufflés, decoracións básicas, petit-fours e masas levedadas.
  • Prácticas de Cociña II. Atendendo aos temas, os docentes profundarán nas ensinanzas ao alumnado, que deberán realizar labores de cociña e repostaría en empresas hostaleiras do sector. Adicaranse dúas semanas á explotación práctica do proxecto de viabilidade empresarial.
  • Prácticas de Servizo. O alumnado profundará nos coñecementos do Departamento de Alimentos e Bebidas que lle servirán como base e fundamento para supervisar os traballos específicos de restaurante e cafetería nunha industria hostaleira de corte occidental.

Os estudantes deben realizar prácticas tuteladas polo CSHG en empresas do sector hosteleiro por un período total de 20 semanas.

Vostede está aquí: Inicio Formación Diploma en Gastronomía e Xestión en Cociña Plano de estudos