nwcshg

Xunta de Galicia

GASTROFORUM 2017

#GASTROFORUMCSHG

PROGRAMA  22 e 23 MAIO:   

Luns 22 de maio


#GASTRONOMÍA SOSTIBLE
Presenta: Reyes Leis
BLOQUE I: Iniciativas de sostenibilidade na Restauración
10:00- 10:15 Relatorio 1: A Restauración Sostible: moda ou necesidade
Intervén: Isabel Coderch
Cales son as bases da restauración sustentable? Principais beneficios ambientais e sociais que aporta unha xestión sustentable dos restaurantes. Casos de éxito.
10:15 – 11:00  Taller de Cociña 1. Preparación dun menú sustentable. Qué aspectos debemos considerar? 
11:00 – 11:15 Relatorio 2: Lonxanet e Restauramar: restaurantes e restauradores pola conservación do mar
Interveñen: Miriam Montero e Antonio García
Restaurantes que promoven o respeito polos períodos de veda e a estacionalidade das especies, dando prioridade aos produtos procedentes da pesca artesanal e informando ao consumidor sobre a orixe e o método de captura do que teñen no seu prato.
11:15 – 11:30 pausa café

11:30 -11:45 Acto Inaugural a cargo da Directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, e a Directora de Profesionalización de Turismo de Galicia, Marta Fernández.
11:45-12:30 Taller de Cociña 2. Reivindicando o peixe de descarte e o  seu uso na gastronomía. 

#GASTRONOMÍA SOLIDARIA
BLOQUE II: GASTRONOMÍA INTEGRADORA
12:30-14.00     Mesa Redonda. Por unha gastronomía integradora
-Experiencia Restaurante Árbore da Veira. Chef Luis Veira (RESTAURANTE ÁRBORE DA VEIRA)
-Atención a xente discapacitada nos nosos restaurantes. Manuel de Lario (COGAMI)
-Gastronomía para todos: o uso dos sentidos.  

Debate e preguntas 

14:00 a 14:30 Taller 4: A texturización en centros residenciales

Presenta: María Pilar Morales. Directora de Servizos Hoteleros Geriatros Sarquavitae
Exposición texturizados e degustación. Yolanda Álvarez Andrade. Xefa de Cocina Residencia Sarquavitae San Lázaro.
 

Martes 23 de mayo
#GASTRONOMÍA SUSTENTABLE


BLOQUE III: RESIDUO 0- O DESPERDICIO ALIMENTARIO E O SEU IMPACTO
10.00-10.30    Relatorio 3: MAPAMA. Campaña Menos desperdicio
Interviene: Ana Mendoza Martínez
Presentación da campaña Menos Desperdicio de MAPAMA, con exposición das distintas posibilidades que se poden considerar para reducir o desperdicio no sector, optimizando así a xestión do negocio. 

10.30-11.15 Taller de Cociña 4. Cómo minimizar os desperdicios na cociña
Minimizar os desperdicios en cociña a través do aproveitamento integral do produto e  reciclando os desperdicios excedentes. 
11:25 – 11:45 pausa café

#GASTRONOMÍA SAUDABLE
Modera: Ignacio Balboa
BLOQUE IV: DIETA ATLÁNTICA
11:45 -12:15 Relatorio 5: Qué é a dieta Atlántica. Compromiso social da restauración por unha dieta saudable.
Intervén: Aniceto Charro
En qué consiste a Dieta Atlántica? Principais beneficios e recomendacións. Cómo se podería implantar na  hostalería.
12:15-13:00  Taller de Cociña 5. Elaboración de menús saudables seguindo recomendacións da dieta Atlántica
BLOQUE V: UNHA GASTRONOMÍA UNIVERSAL
13:00-13:30 Relatorio 6: Alérxenos e intolerancias alimentarias. Cómo afrontalos nos nosos negocios? 
Intervén: Rosaura Leis
13:30-14:15 Taller de Cociña 6. É posible un menú apto para tódolos públicos? Cómo adaptar o noso menú ás necesidades do cliente.
14:15 Clausura

Vostede está aquí: Inicio Formación continua GASTROFORUM 2017